Köpvillkor

Tillämplighet
Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med detsamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag – Köplagen.

Beställning
Är beställaren under 18 år ska målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.
Vid köp hos oss kommer en länk med köpvillkoren skickas med bekräftelsemailet.

Betalsätt
Du har möjlighet att betala din order med konto-/kreditkort, mot faktura, genom delbetalning eller direktbetalning via din banks internetbank (Handelsbanken, Swedbank, Nordea eller SEB). Klarna uppfyller kraven för PCI DSS och PUL.

Konto-/Kreditkort
Vid online-betalning kan du använda ditt VISA, MasterCard eller Eurocard. Vi belastar ditt konto-/kreditkort först när köpet avslutats.

Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Fakturaavgift 0 kr.

Få alltid varan innan du betalar
Betalningstid – alltid 14 dagar
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
Ladda ner dina fakturor från klarna.se
Möjlighet till delbetalning
Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 24%.

Delbetala från 50 kr/mån med Klarna konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Få alltid varan innan du betalar
Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan. Allmänna villkor hittar du här.

Kreditupplysning
En kreditupplysning görs ibland i samband med att du väljer att betala mot faktura eller delbetalning. Upplysningen utgör en del av vår kreditbedömning och hämtas när vi antingen saknar information om dig eller behöver uppdatera den vi redan har. Eftersom upplysningen är en så kallad mikroupplysning syns den inte hos banker eller andra kreditgivare och påverkar därför inte din kreditvärdighet.

Priser
Alla priser som anges på våra sidor är inklusive moms och avser betalning mot faktura, kortbetalning eller direktbetalning.
Avvikelser gällande sortiment och pris kan förekomma mellan denna webbshop och de fysiska Velo & Oxygen-butikerna.

Förbokning
Vid nylanseringar erbjuder vi i vissa fall möjligheten att förboka produkter, då hamnar du längst fram i kön och blir bland de första i Sverige med denna produkt. Hur en förbokning går till är simpelt, du väljer i kassan hur du vill betala & betalar vid ordertillfället. Om du väljer Klarna faktura så skickas fakturan samma dag som din produkt levereras ut från vårt lager.

Leverans
Vi levererar i dagsläget endast varor i Stockholms län.
Normal leveranstid är inom 1-7 arbetsdagar. Vid förseningar kontaktar vi dig och du har rätt att häva köpet utan kostnad. Vid eventuell restorder kontaktas du via mail eller telefon. Får vi ej tag på dig inom 14 dagar annulleras ordern. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Leveransmetoder
Vi erbjuder i dagsläget dessa två leveransalternativ:
– Hämta i butik, Sickla (0:-) Vi kontaktar dig när din order är redo att hämtas.

Avbeställning
Avbeställning kan ske fram till dess att din order har behandlats av oss, efter detta har du ingen möjlighet att häva ditt köp. Vill du ändra leveransadress tillkommer en administrationsavgift.

Adressändring på befintlig order
Det går självklart att ändra adress på din order. När ordern är skickad från oss tar vi ut en avgift på 200:- för administrativt arbete. Kontakta oss på stockholm@velo-oxygen.se eller tel 08-637 00 20.

Bytesrätt
Bytesrätt gäller i 30 dagar fr.o.m. att du köpt din vara hos oss. Detta gäller dock inte på underkläder. Vid frågor kring returer, kontakta oss på stockholm@velo-oxygen.se eller tel 08-637 00 20.

Reklamationer
Du har rätt till 3 års reklamationsrätt från det att du köpt varan. Viktigt att du sparar faktura/kvitto som bevis annars gäller ingen reklamation. Vi står för frakten vid reklamationer. Returfrakt för ny produkt av reklamationer betalas av Velo & Oxygen. 2 månader anses alltid som skälig tid för upptäckt av skada/defekt.

Skicka ett mail till oss på stockholm@velo-oxygen.se med ditt ordernummer, bilder och en text om vad det är som är fel på produkten. Därefter kommer vi att skicka vidare ditt ärende till aktuell leverantör som avgör om reklamationen godkänns. Efter detta kommer vi att ta vidare kontakt med dig om hur vi ska gå tillväga. Beroende på reklamation kan det ta upp till 14 dagar innan vi återkommer till dig. När du ska skicka tillbaka produkten är det viktigt att du fyller i denna blankett och skickar med i paketet.
Retur av vara samt återbetalning kommer ske utan onödigt dröjsmål. Samt att du som konsument kan få ersättning för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen.

Vid fler frågor kontakta vår kundtjänst på stockholm@velo-oxygen.se

Ångerrätt
Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Returfrakt betalas av köparen. Vid frågor kring returer, kontakta oss på stockholm@velo-oxygen.se.

Vi löser ej ut paket skickade mot postförskott/efterkrav. Återbetalning sker inom 14 dagar fr.o.m. den dag då vi mottagit meddelandet att du önskar nyttja ångerrätten. Dock kan du få vänta tills dess att varan har kommit åter eller tills du har lämnat något bevis på att varan återsänts. När varan eller varorna är kontrollerade och godkända så krediteras hela beloppet inklusive eventuell fraktkostnad. Vid eventuella avdrag kontaktas köparen.

Vi följer distanshandelslagens alla punkter gällande ångerrätt.

Byte, retur eller reklamation via butik
Du har även möjlighet att returnera, byta eller reklamera din vara via en Velo & Oxygen-butik. Om du önskar att byta storlek eller färg på din vara och produkten finns i en ansluten butik har du möjlighet att byta varan i butiken. Om du har en defekt vara som du önskar att reklamera kan du även göra detta via våra butiker. I många fall kan butiken hjälpa dig direkt med reklamationen, förutsatt att de har samma eller motsvarande varor av samma varumärke. I annat fall hjälper de dig att registrera reklamationen och returnera den till oss.

Garanti
Våra produkter omfattas av ett års garanti om inget annat anges. Garanti gäller ej för normalt slitage eller oaktsamt handhavande av produkterna. Fakturan/kvittot för de varor du har köpt gäller som garanti.

Information
Vi förbehåller oss för fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter. Alla bilder på våra sidor ska ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende.

Allmänna villkor
I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att tillhandahålla och fullfölja den service du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information vi har registrerad och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller radering ur vårt register.

Kontakta oss i sådana fall på stockholm@velo-oxygen.se.

Velo & Oxygen AB org nr 556562-1116, försäkrar att vi inte kommer sälja eller föra den information vi fått av dig vidare.

Tvist
Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, ska utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Säkerhet
Alla kortuppgifter lämnade i vår webbshop behandlas av vår samarbetspartner Klarna och sparas inte någonstans av Velo & Oxygen.

0
0