Förmånscykel är ett upplägg där du erbjuds en kvalitetscykel genom att avstå en del av din lön via ett bruttolöneavdrag. Cykeln får användas både privat och i tjänsten. Bruttolöneavdraget gör cykeln upp till 30 % billigare för dig. Vid köp av förmånscykel ingår service, tillbehörspaket och självriskeliminering.

För mer information kontakta oss per mail eller tel: 08-637 00 20

Ett urval av våra förmånscyklar
Reservation för eventuella tryckfel samt ändringar från leverantör


FAQ

Vad ingår i avtalet?
När du har en förmånscykel via din arbetsgivare får du ett tryggare cykelliv. Förutom cykel ingår eventuella tillbehör, leverans, injusteringar, garanti och support i din hyra. Det ingår dessutom en självriskeliminering vid händelse av stöld eller skada.

Vem tecknar jag avtalet med?
Du tecknar avtalet med din arbetsgivare.

Vad kommer förmånscykeln att kosta i månaden?
Ditt pris är beroende på vilken cykel och vilka tillbehör du väljer och vilken marginalskatt du har. Din arbetsgivare kommer varje månad att göra ett bruttolöneavdrag på din lön.

Om jag köper ut cykeln efter avtalstidens slut, vad blir mitt pris?
Priset efter avslutad avtalstid beror på det marknadspris som cykeln har efter tre år. Vi kan och får i dagsläget inte sätta ett pris på cyklarna då vi inte kan förutspå eventuella kostnader.

Hur gör jag om jag INTE vill köpa ut cykeln efter tre år?
Du lämnar tillbaka cykeln till Velo & Oxygen. Det kostar inget om den inte har skador värre än vad som klassas som normalt slitage.

När och hur levereras cykeln?
Leveranstider avtalas mellan din arbetsgivare och Velo & Oxygen. Ambitionen är att du ska ha din cykel senast 3-5 veckor efter beställning.

Är cykeln färdigmonterad vid leverans?
Velo & Oxygen levererar alltid cyklar som är färdigmonterade. Det betyder att du får alla dina tillval, såsom pakethållare, lampor och lås monterade på cykeln när du får den. Leverans sker alltid med en cykelmekaniker som hjälper dig att ställa in sadelhöjd och göra andra justeringar .

Ingår garanti?
Velo & Oxygen erbjuder garanti under hela avtalstiden.

Ingår försäkring?
En självriskeliminering ingår i ditt avtal. Detta betyder att vi hjälper till med självrisken vid skador eller stöld. Detta kräver dock att du har en giltig hemförsäkring.

Hur hjälper Velo & Oxygen till om cykeln blir stulen?
Du gör en anmälan om stöld till oss och polisen. Efter det hjälper vi dig att förse polisen med information om just din cykel. Vi ser också till att din cykel ersätts av en likvärdig cykel, även om ditt försäkringsbolag gör en åldersavräkning.

Hur länge pågår avtalet?
Avtalet för förmånscykel är bindande i 36 månader. Därefter kan du välja att lämna tillbaka cykeln eller lösa ut den till marknadsvärdet vid uppsägningens tid.