När Mats Porles tvillingar var tillräckligt gamla för att börja åka cykel började Mats att testa olika modeller för att transportera sig och familjen runt i Stockholm. Han provade olika sorters cykelvagnar och lastcyklar, men han tyckte inte riktigt att han hittade rätt. 

Han såg stora nackdelar med att frakta barnen i cykelvagn då man då inte fick kontakt med dem, man kunde inte prata med dem när de satt där bak. När har tittade på olika lastcyklar tyckte han att de var klumpiga och tunga. Han hittade inte det han själv behövde för att lösa sitt transportbehov. 

En idé tog form och Mats startade företaget Livelo. Målet var att bygga en kompakt och stabil lastcykel som kunde lastas med både matkassar och barn utan att för den saken skulle vara för stor, det skulle vara enkelt ta sig fram. Mats tog hjälp av de bästa cykelbyggarna för att skapa en modern och hållbar cykel. 

Resultatet blev en trehjulig elcykel med en smart lastyta som enkelt omvandlas till sittkorg. Sittkorgen skyddas av en störtbåge som gör att barnen har en extra säkerhet om en olycka skulle vara framme.  

Sju år har gått, Mats kör fortfarande runt sina tvillingar men har idag också sin sexåriga dotter i cykelsadel. Cykeln har förfinats och blivit allt vanligare i Stockholmstrafiken. Men grundtanken återstår. En smidig, kompakt cykel som underlättar livspusslet. 

Velo & Oxygen kommer att sälja Livelo i butiken i Sickla.