Hanna jobbar som säljare i vår butik i Sickla. Hon har sålt cyklar i snart två år och har cyklat aktivt i ungefär fem.

 

Varför cyklar du?
För att det är det är så sjukt roligt och givande! Jag började inte cykla ordentligt förrän jag var 23 år, hade inte varit speciellt sportig innan dess. När jag provade en dämpad mtb för första gången var det dock något som sa klick. Världens lataste och mest försiktiga tjej tyckte helt plötsligt att det var KUL att träna och utmana sig själv! Sedan dess har cyklingen tagit mer och mer plats i mitt liv. Nu kan jag helt enkelt inte vara utan den.

Hur cyklar du?
Jag pendlar ungefär fem mil till mitt jobb (nästan) varje dag. Annars cyklar i skog och mark så ofta jag hinner. Under säsongen blir det några lopp här och där. Har cyklat Cykelvasan flera gånger och ett antal andra långlopp på mtb.

Under vintern håller jag igång genom att cykla hemma för att inte tappa konditionen. Det är såklart inte superkul men effektivt. Att cykla på trainer på vintern gör också att den där känslan när man tar ut cykeln för första gången på våren blir extra speciell. Kan inte förklara den riktigt för er som inte har känt den men… tänk er ungefär känslorna man kände som barn inför sommarlovet, julafton och sin födelsedag och sen bakar ni ihop det. Typ så! Cykellycka helt enkelt.  

Har du några tips kring cykling?
Eftersom jag började sent är tips nummer ett att det aldrig är för sent att testa. Men mitt främsta tips är egentligen framförallt – våga, ge inte upp och HA KUL! Strunta i hur det ser ut när du cyklar och var inte rädd för att vara sist eller “sämst” när du är ute med andra. Jag är väldigt ofta både sist och “sämst” men vet ni, det gör inget! Jag cyklar inte för någon annan än för min egen skull och så länge jag känner att den här turen var awesome och att JAG utvecklades på något sätt så är det fina fisken!

Vad har du för cyklar?
Fler än jag hinner med, Velominatiregel #12 (n+1) är ständigt aktuell i mitt hushåll haha! Min älskling bland älsklingarna är mitt fullgungsmonster till stigcykel, en YT Jeffsy CF Pro, han är en riktig pärla som tar hand om mig och ser till att jag har kul ute bland stock och sten på Järvafältet. Sen har jag en down hill cykel, en Canyon Whipzone Tourqe som jag tar med upp till Järvsö och utmanar mina hjärnspöken så ofta vi hinner under sommaren. Dessutom har jag en Scott Spark Contessa 900, en sådan man cyklar snabbt på och kör lopp med. Sedan i Januari finns det också en landsvägshoj i samlingen, en BMC Team Machine SLR02. Än så länge har han bara stått inne på trainern men tanken är att han och jag ska erövra många landsvägsmil i år. Sist men inte minst så har jag min Crescent Centi, min perfekta lilla landsvägshybrid som ser till att jag tar mig till jobbet var eviga dag på ett fantastiskt fint sätt