Mörkret sänker sig över Sverige och det är hög tid att fundera på hur du syns och hur bra du ser när du är ute och cyklar.

Enligt svensk lagstiftning måste du som cyklist ha en lampa med vitt eller gult ljus fram på cykeln och ett fast rött ljus bak. Båda lamporna ska syns på minst 300 meters avstånd. Cyklar du sällan när det är mörkt, räcker med en enklare diodlampa, en liten lampa som gör att du uppfyller lagkraven. Är du ofta ute och cyklar på vägar som saknar belysning bör du satsa på en starkare belysning på minst 300 lumen samt kanske komplettera med en bra hjälmlampa med ett kraftfullt externt batteripack.

Värt att fundera på också är hur du vill montera dina lampor och hur de ska laddas. Vissa modeller har snabbfästen som gör det enkelt att ta av och ta med dem lamporna när du inte behöver dem. Många modeller har idag USB-laddning vilket gör dem enkla att ladda. Det gör också att lamporna kan ha bättre ljusstyrka än de traditionella lamporna med vanliga batterier.

För att göra det enkelt för dig har vi valt ut några riktigt bra alternativ för belysning i olika nivåer. Välkommen in i butik så hjälper vi dig hitta den belysning som passar dig bäst.

I våra butiker har vi har färdiga belysningskit från 595 kr.