Vintern närmar sig och det är dags för dig som cykelpendlar att utrusta dig för vintern. Förutom att se till att din cykel fungerar som den ska och att du har varma funktionella kläder är det nu läge att byta till vinterdäck/dubbdäck så att du kan cykla säkert hela vintern.

När bör jag byta?
Så fort det börjar vara minusgrader på natten bör du byta till dubbdäck så att du får bra grepp när morgonfrosten slagit till och inte ramlar på isfläckar. Det är också bra om du kör in ditt vinterdäck ungefär fyra mil på asfalt innan kylan slår till ordentligt. På så sätt undviker du att dubbarna lossnar.

Vilka vinterdäck ska man välja?
Kolla på din cykel vilken dimension du har på däcket – det gör du enklast på kanten av det befintliga däcket. Tänk på att vinterdäck har lite mer motstånd och tyngd än vanliga standarddäck, därför kan det vara smart att välja ett aningens smalare däck för att få lättare rullmotstånd. Fundera därefter över dina behov. Cyklar du endast på plogade vägar, eller är du ute i terrängen? Cyklar du plogade vägar och pendlar till jobbet så är ett snabbt däck med få dubb att föredra. Är du osäker på hur många dubb du behöver? Kom in så hjälper vi dig! Vi har ett brett utbud med bla:

Priser

Schwalbe Winter  (120 dubb) pris 499:- 
Schwalbe Marathon winter  (240 dubb) pris 699:-
Schwalbe Marathon Plus   (50 mm) pris 799:-  (Passar 29 tum)
Icespiker Pro    -30%

Vi bjuder på montering på cyklar med fälgbromsar och utanpåliggande växlar vid köp av både fram och bakdäck , till värde av 360kr.
På din Elcykel med navmotorer tillkommer en avgift på 100kr.

KÖP NU - BOKA SERVICE I VÅRA BUTIKER